Over ons

Over mezelf

Mag ik me voorstellen? Ik ben Karen Baert, zaakvoerster van Beleefboerderij- en streekwinkel De vliertuin. Hoe het allemaal begon...

Als twaalfjarige ging ik op trektocht met twee charmante ezels in de Languedoc (Frankrijk). Van kleins af aan had ik al een passie voor natuur en dieren en dat gevoel werd met de jaren alleen maar sterker...Doordat ik in en rond Brussel opgroeide, werd de andere rode draad in mijn leven ook al snel duidelijk: mijn liefde voor talen. Als kind en tiener kreeg ik immers voortdurend een Frans taalbad. Ik studeerde licentiaat vertaler en startte nadien als leerkracht talen in het secundair onderwijs. Ondanks het feit dat talen nog steeds mijn passie zijn, vind ik het nog belangrijker dat kinderen en jongeren de kracht vinden in zichzelf om te kunnen groeien en in zichzelf te geloven. Intussen werk ik halftijds als ondersteuner in het onderwijs. Ook op onze beleefboerderij begeleid ik mensen om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Over het team

Achter deze gedreven onderneemster staan een fantastische man Koen en twee schatten van kinderen (Nolan en Iben). Zonder hen zou De vliertuin er helemaal anders uitzien... Ze voeren klusjes uit als er iets hersteld moet worden, ze helpen hooi en stro van het veld halen, helpen bij de verzorging van de dieren, plukken bessen als alles tegelijk rijp is en ze blijven me onvoorwaardelijk steunen! Deze website zou bijvoorbeeld niet bestaan zonder Koen zijn harde werk. Bedankt daarvoor!

In onze streekwinkel is Sonja Peeters de drijvende kracht. Ze staat altijd klaar om iedereen te bedienen. Bovendien leerde ze de knepen van het vak theesommelier van theemeester Jessica Van Humbeeck van Thee met een verhaal. Ze werd er opgeleid tot theesommelier en werkte er tot begin 2019.

Over de dieren

Wij hebben 7 ezels, 3 schapen, kippen, 2 honden en 2 katten. Hoewel ze elk hun eigen karakter hebben, zijn ze op hun manier allemaal even charmant... Hoe heten ze, hoe zien ze eruit en wat vinden ze leuk? Dat kun je allemaal lezen op onze peter- en meterpagina.

Over de locaties

Beleefboerderij De vliertuin is gelegen in het Merodegebied, ook wel het prinsheerlijke platteland genoemd. Onze weide grenst aan wandelknooppunt 403. Onze straat eindigt in de natuurgebieden De Langdonken en de Blakers zodat je je drukke leven al snel vergeet en volop geniet van de stilte en rust die de natuur uitademt. Onze beleefruimte bevindt zich bij een Kempische langgevelhoeve zodat je in een authentieke sfeer gezellig kunt komen genieten..

In de Martelarenstraat 39 in Aarschot baten wij een g'ezel'lige streekwinkel uit: een plekje om tot rust te komen in de stad en om er leuke en lekkere streekproducten uit Straffe Streek en de Merode te kiezen zodat je thuis nog kunt nagenieten.

Missie

Ik organiseer in en rond onze beleefruimte gezellige activiteiten (in het gezelschap van onze charmante ezels) waarbij kinderen en volwassenen steeds een bijzondere beleving kunnen ervaren.

We hebben vier gezellige thema’s in ons aanbod. Als je iets ‘gezelligs’ wilt beleven, kun je bij ons terecht voor rustgevende ezelactiviteiten. Wil je ook ‘gezellig’ iets proeven, dan bieden we je niet alleen in onze webshop maar ook in onze streekwinkel in Aarschot een ruim aanbod aan thee, confituren, siropen en andere streekproducten. Kom je graag om ‘gezellig’ iets te leren, dan kun je bij ons terecht voor kinderkampen, taalcursussen en bijzondere workshops. En als je zin hebt om echt te onthaasten, dan vind je cursussen rond assertiviteit, me-time en faalangst bij ons aanbod ‘Gezellig voelen’..

Het uitgangspunt van onze beleefboerderij is steeds dat je gezellig kunt genieten in alle rust samen met de ezels die zich nooit laten opjagen. De vliertuin is een plek waar iedereen zichzelf kan en mag zijn en waar je de natuur ten volle kunt beleven samen met de ezels of in de gezellige beleefruimte tijdens workshops of andere activiteiten. Achteraf kun je thuis nog nagenieten van het vakantiegevoel dat je bij ons kreeg en kun je ook nog proeven van de streekproducten die je in onze streekwinkel kunt kopen.

Visie

Beleefboerderij de vliertuin wil dat kinderen en volwassenen een bijzondere beleving ervaren door hen te laten proeven, leren en voelen van het gezellige aanbod (in het gezelschap van ezels). Ons uitgangspunt is steeds dat je gezellig kunt genieten in alle rust samen met de ezels die zich nooit laten opjagen. Beschouw ons gerust als een rustpunt in de drukke, voorbijrazende maatschappij...

De vliertuin is een plek waar iedereen zichzelf kan en mag zijn en waar je de natuur ten volle kunt beleven samen met de ezels of in de gezellige beleefruimte tijdens proeverijen, workshops of winkelmomenten. Achteraf kun je thuis nog nagenieten van het vakantiegevoel dat je bij ons kreeg en kun je ook nog proeven van de streekproducten die je in onze streekwinkel kunt kopen.

Waar en hoe kun je ons bereiken

Beleefboerderij De vliertuin

Karen Baert
Donkstraat 22
2230 Ramsel
0479/70 50 69
OPGELET: Onze beleefboerderij is enkel NA AFSPRAAK toegankelijk voor activiteiten! Alle producten zijn te koop in onze streekwinkel in Aarschot.

Streekwinkel De vliertuin

Karen Baert
Martelarenstraat 39
3200 Aarschot
0479/70 50 69
Openingsuren winkel Aarschot:
Maandag en dinsdag gesloten
Woe 10u30 - 17u
Do 9u30 - 13u
Vrij 10u30 - 17u30
Za 10u - 17u30

Email

Je kunt ons uiteraard ook bereiken via mail.

info@devliertuin.be