Mijn verhaal

Wie ben ik?

Ik ben Karen Baert van Beleefboerderij De vliertuin en Thee- en streekwinkel De vliertuin.

Hoe de beleefboerderij ontstond...

Als twaalfjarige ging ik op trektocht met twee charmante ezels in de Languedoc (Frankrijk). Daar ontstond mijn liefde voor deze dieren. Van kleins af aan had ik al een passie voor natuur en dieren en dat gevoel werd met de jaren alleen maar sterker...

In 2008 stierf mijn moeder, ze was toen nog maar 58 jaar. Zij had zelf altijd in het onderwijs gestaan, toch zei ze voortdurend dat ze liever een winkel had gehad. Dat zette me aan het denken… Ik wilde heel graag mensen helpen motiveren en onthaasten met behulp van dieren en natuur. Daarnaast volgde ik een opleiding herborist en theesommelier en verdiepte ik me in de wondere wereld van de kruiden en de thee.

Momenteel zijn er geen activiteiten op de beleefboerderij. Wij hebben wel het plan om er een onthaastplek (logies) voor maximum 2 personen te creëren. Blijf ons dus zeker volgen.

Hoe de thee- en streekwinkel ontstond...

Bij onze beleefboerderij groeien veel bessenstruiken en kruiden. Aanvankelijk stond er een klein rek met zelfgemaakte producten in onze ontvangstruimte. Dat werd al snel te klein… In 2017 waren we op vakantie in de Drôme in Frankrijk en daar zagen we dat de boerderij in het gehucht waar we logeerden een hoevewinkel uitbaatte in het eerstvolgende stadje. Tijdens die vakantie begon ik te zoeken naar een geschikt winkelpand in Aarschot. Zo kwam het dat we een streekwinkel openden in Aarschot. Lokale ambachtelijke producten die met passie gemaakt zijn, dat is toch een meerwaarde voor een stad… Mijn liefde voor kruiden en thee leidde ertoe dat onze winkel evolueerde tot een thee- en streekwinkel.

Over het team

Achter deze gedreven onderneemster staan een fantastische man Koen en twee schatten van kinderen (Nolan en Iben). Zonder hen zou De vliertuin er helemaal anders uitzien... Ze voeren klusjes uit als er iets hersteld moet worden, ze helpen hooi en stro van het veld halen, helpen bij de verzorging van de dieren, plukken bessen als alles tegelijk rijp is en ze blijven me onvoorwaardelijk steunen! Deze website zou bijvoorbeeld niet bestaan zonder Koen zijn harde werk. Bedankt daarvoor!

Over de dieren

Wij hebben 6 ezels, 3 schapen en 2 katten. Hoewel ze elk hun eigen karakter hebben, zijn ze op hun manier allemaal even charmant...

Over de locaties

Beleefboerderij De vliertuin is gelegen in Ramsel middenin Landschapspark de Merode, ook wel het prinsheerlijke platteland genoemd. Onze weide grenst aan wandelknooppunt 403. Onze straat eindigt in de natuurgebieden De Langdonken en de Blakers zodat je je drukke leven al snel vergeet en volop geniet van de stilte en rust die de natuur uitademt. Hier kun je echt gezellig genieten in alle rust…

In de Martelarenstraat 5 in Aarschot baten wij een g'ezel'lige streekwinkel uit: een plek om tot rust te komen in de stad en om er leuke en lekkere streekproducten te kiezen zodat je thuis nog gezellig kunt nagenieten.

Labelhouder Landschapspark de Merode

Met veel trots dragen wij de titel 'Merode labelhouder'. Een label dat wordt toegekend aan ondernemingen en organisaties die de beleving van het Merodegebied willen vergroten vanuit hun eigen onderneming.

Waar en hoe kun je ons bereiken

Beleefboerderij De vliertuin

Karen Baert
Donkstraat 22
2230 Ramsel
0479/70 50 69
OPGELET: Onze beleefboerderij is enkel NA AFSPRAAK toegankelijk voor activiteiten! Alle producten zijn te koop in onze streekwinkel in Aarschot.

Thee- en streekwinkel De vliertuin

Karen Baert
Martelarenstraat 5
3200 Aarschot
0479/70 50 69
Openingsuren winkel Aarschot:
Maandag en dinsdag gesloten
Woe 10u - 17u30
Do 10u - 17u30
Vrij 10u - 17u30
Za 10u - 17u30


Email

Je kunt ons uiteraard ook bereiken via mail.

info@devliertuin.be